Find det bedste camping gasblus til dit camping køkken

Find det bedste camping gasblus til dit camping køkken

juli 30, 2021 3 Af Mads S

Camping gasblus

Der er næsten ikke noget bedre end et lækkert varmt måltid efter en god vandretur eller efter en helsdags underdørs aktivitet. Her på siden finder du en guide til et godt camping køkken eller gasblus, som passer til din tur i det fri.

Indholdsfortegnelse

Det gode camping gasblus til dit campingkøkken

Der er bare noget ved mad over camping gasblus eller bål, er det ikke? Måske er det fordi vi typisk er mere aktive og oparbejder en appetit, mens vi er på camping, eller måske er det bare, at vores sanser aktiveres ved at være udendørs hele dagen.

Uanset hvad det er, er det ægte. Mad er generelt en stor del af vores campingoplevelse og noget der skiller sig ud i vores minder.

Madlavning på camping er også noget af en kunstform, hvor man skal kunne være kreativ og alternetiv. At lave mad på camping gasblus eller over bål er noget unikt og kan være en udfordring, idet man skal pakke alt, hvad man har brug for, og campere man i statens frie teltområder er der ofte langt til en købmand.

Det er vigtig at have et funktionel camping køkken, der fungerer for dig og din familie, som er en stor del af at sikre, at alle nyder sin tid sammen og har den energi, som man har brug for til nye eventyr!

Uanset om du laver mad over bål, spritbrænder, gasblus eller på en trangia, så læs hurtigt denne guide igennem, så der er styr på det praktiske og som gør det nemmere at planlægge.

Sådan laver du et godt campingkøkken til dit gasblus eller bål

Madlavningsområde på din telttur

Det er her, magien sker! Afhængigt af dine præferencer og hvad der er tilgængeligt for dig, arbejder du muligvis med en åben ild over bålfad, et enkelt blus, spritbrænder eller en god traniga eller en kombination af disse. Man kan faktisk lave en del mad overmål uden det behøves at være besværligt. Planlægninger er alt. 

Du vil overveje, hvilken slags mad du vil pakke og forberede, hvor meget tid du vil bruge på måltider, og hvor meget oprydning, du vil håndtere de omgivende måltider.

Spiseområde

For nogle familier, især med ældre børn, er dette så simpelt som en lejrstol og en tallerken i skødet! Med små børn kan det tage lidt mere arbejde at blive klar til et vellykket måltid i det fri.

Uanset hvad du vil, bør du overveje din families behov og sørge for at du er  forberedt på de situationer, du måtte støde på, og også tænke mulighederne igennem. Det er især vigtigt at tænke forud hvis der er tale om et længere ophold i det fri, med overnatning osv. Kig altid vejrudsigten og tag dine forbehold. TIP: Med et Trangia stormkøkken kan man ofte lave mad under de mest besværlige forhold. Der er intet som et varmt måltid der kan booste moralen hvis vejret driller lidt. Medbring gerne et telt med et lille opholdsområde hvor man SIKKERT kan lave sit mad over traniga eller alm gasblus. Evt kan man nøjes med en god pavillon. 

Drikkevand på camping

Det er ikke allesteder hvor det er muligt at skaffe vand, så derfor er det generelt en rigtig god i de at medbringe en vanddunk. Faktisk bruger man en del vand uden man måske tænker over det. En 10 liters dunk for hurtigt ben. At gå på hvis det både skal bruges til kaffe, madlavning, drikkevand og ikke mindst opvask. 

Husk at rydde op efter jer. Smid brugt emballage i skraldepanden eller i en medbragt pose, for så at smide det ud når i kommer hjem.

Det er et beskidt job, men nogen (forhåbentlig alle!) Skal gøre det. Måske den mindst sjove del af madlavning på lejren, og også en fantastisk måde at få børn til at hjælpe og involveret.

Leave No Trace-princippet for at sikre, at du, rydder op, vasker og bortskaffer spildevand på en ansvarlig måde. Hvis du kan oprette et system til at systematiser, hvordan du tackler kaoset efter måltidet, kan du komme tilbage til hængekøjen eller stien på ingen tid.

Campingkøkken og madlavning i det fri Åben ild vs gasblus

Mad over bål kan noget helt specielt. Både lugten og smagen er anderleder end hjemme på komfuret. Der er dog nogle ting der skal være styr på. Det er eksempelvis de færreste campingpladser der tillader åbent ild ud over på de anrettede bålpladser. 

Er man hooked på bål mad, så er en god støbejerns gryde en god ide og eller kan man pakke det meste ind i alufolie og foliebakker. Små pander til pandekager eller indbagt pizza.

Gasblus eller trangia

De fleste personer fortrækker nok at anvende et camping gasblus eller trangia til madlavning på camping eller teltturen. Fordelen er også at man kan lave mad når som helst og hvor som helst. Har man små børn med er det også en god i de med gasblus, da maden kan tilberedes ret hurtigt. 

Måske den eneste ulempe er at man skal medbringe nok gas til de aftale dage man vil være på tur. Omvendt set skal man også finde brænde eller medbringe brænde hvis man vil lave mad over bål. 

Hvad skal man bruge til bålmad?

  • Optænding (Dem til brændeovn er perfekte)
  • Lighter/ tændstikker ( Gerne en der er lang)
  • En tyk grillhandske
  • kul/træ – Ikke fyr træ da det soder usunde dampe i din mad!
  • En rist eller en god pande
  • Lang grilletang er altid en god ide
  • Førstehjælpskit
  • Spand med vand

Er du mere til det simple ved at anvende gasblus som sit campingkøkken, så kan du finde de bedste produkter til de bedste priser her på siden. 

Hvad skal man bruge til gasblus?

  • En brænder, som passer til gasblus. Man kan få små nemme enkelt brænder eller nogle med dobbeltblus, hvis der skal laves mad til flere. 
  • En gasflaske som passer til dit gasblus eller trangia.
  • Lighter
  • Tang
  • Handske
  • Førstehjælpskit