Derfor skal du købe et lufttelt

Derfor skal du købe et lufttelt

marts 30, 2021 1 Af Mads S

Camping med lufttelt er blevet rigtig populært, da det er tidssparende og super nemt at sætte op. Oftes kan man nøjes med at kun være 1 person til at sætte teltet op. Læs om alle de gode ting ved anvendelse af lufttelt her på siden. 

Indholdsfortegnelse

Spar tid med et lufttelt

De fleste kender det med at slå et telt op. Er man alene afsted kan denne opgave være yderst krævende og især hvis man er uerfaren. Skal man på telttur og har man børn med kan tålmodigheden også hurtigt slippe op for enten børn eller forældre. Spar dig selv for disse frustrationer og køb dig selv et lufttelt til familien. Så kan i hurtig og nemt komme på ferie uden bøvl med knækkede stænger. Et lufttelt skal blot pløkkes fast til jorden og pumpes op. Se vores udvalg af de bedste lufttelte fra de bedste butikker til de billigste priser. 

Læs vores test af lufttelt længere nede

Bedst i test lufttelt fra Outwell

Vi testede for nylig vores første oppustelige familietelt – Outwell Rosedale – og elskede det. Men generelt er lufttelte gode til familie-campingture? Her er vores dom …

Jeg er ret sent konverteret til camping. For det meste fordi besværet med at slå telte op og beskæftige sig med stænger og pinde altid har afskrækket mig. Lige da jeg begyndte at vænne mig til at bruge alt det sædvanlige campingudstyr, gjorde luftteltet comeback.

Indtil for nylig har et par ting afskrækket mig ved at købe et lufttelt. Pris og frygt for, at de springer midt om natten. Men vi fik for nylig chancen for at afprøve Outwell Rosedale (i vores have takket være COVID-19-låsning), så vi havde chancen for at lægge disse bekymringer i bag os.

Hvor let er det at slå et lufttelt op?

Jeg havde en forstilling i hovedet om, at de umuligt kunne være så lette at slå op, men må sige at det bliver svært at gå tilbage til telte med almindelige teltstænger. Outwell Rosedale oppustelig telt endnu lettere end hvad jeg havde forstillet mig. Alt hvad du skal gøre er at pløkke basen ud og derefter pumpe de store rør op, der løber over ydersiden af teltet ved hjælp af den medfølgende pumpe. Disse rør erstatter de lange, vanskelige teltstænger, der normalt skaber rammen af et telt i denne størrelse. Teltet tager lidt mere end et par minutter at pumpe op. Derefter spænder du blot resten af teltet ved at efter justere bardunerne, og du er færdig! 

Hvor robuste føles lufttelte, når de er slået op?

Jeg baserer kun denne opfattelse på det ene telt, jeg har brugt, men Outwell Rosedale er i den lave ende af den oppustelige teltskala med hensyn til pris og funktionalitet og den føltes stadig bund solid, når det først var pustet op . Vi fulgte instruktionerne ved ikke at over op blæse rørene på grund af udsving i temperaturen, der for lufttrykket til at stige eller falde, og det føltes meget robust i de to dage, vi havde det sat op. Betingelserne var fine, trods en del vind havde vi slet ingen problemer.

Er telte med oppustelige stænger lige så gode som telte med almindelige teltstænger?

Efter min mening , så absolut ja. Testen af teltet gik over alle forventninger Jeg siger ikke, at jeg ville stole på dem for vild camping på toppen af et bjerg i en orkan, men når dette lufttelt var oppustet, føltes det så solidt og holdbart som nogen af de store familietelte, vi tidligere har testet. Med den ekstra bonus, at det tager mindre end halvdelen af tiden at slå op.

Hvis vores erfaring med Outwell Rosedale er noget at gå efter, er svaret godt! Dette telt leveres med et sove-tæt indertelt, der har en skillevæg i midten for at skabe to soveværelser. Veranda / opholdsstue er så stort, at vi let monterede vores picnicbord inde, og soveværelserne var let store nok til dobbeltmadrasser. Der var meget lidt støj gennem natten fra teltmaterialet og oppustelige rør, selvom Outwell Rosedale  har mørklægningsmateriale i sovekabinerne, så vi blev ikke vækket tidligt af solen!  

Se KÆMPE udvalg af lufttelt her

Lufttelt på tilbud

Det sker ikke så tit at de gode modeller af lufttelt kommer på tilbud, og vil man gerne have en god tur bør man investere i et middel eller lufttelt fra Outwell og lign. Lad vær med at fald for de billige lufttelte i byggemarkederne og discount butikkerne, men hold dig til det kendte. Her under har vores prisscanner fundet de mest relevante lufttelte på tilbud.  

Største udvalg af lufttelte fra Outwell