Alt om telte og teltudstyr
Noget af det bedste ved udelivet er mad over bål. Det smager bare af mere. Og er der noget bedre end afslutte en telttur rundt om bålet med ristede skumfiduser?
Den mest klassiske dessert. Den første opskrift på ristede skumfiduser startede i 1927. Det var en pigespejder fra USA, der skrev opskriften. Hun kalder dem “nogle mores”, hvilket betyder “mere”, og ristede skumfiduser smager bare mere. Siden har de været meget populære omkring lejrbålet, og mon ikke de bliver ved med at gøre det.
Ingredienser til 1 S’more:
1 skumfidus
2 mariehøne kiks, hvis du vil være ovenpå, skal du bruge smørkiks med et tykt lag chokolade på den ene side!
1 stykke pålægschokolade hvis der ikke er chokolade på kiksen.
Sådan gør du:
Skær en pind eller anvend langt grillspyd
Placer skumfidusen på spidsen af pinden og rist den langsomt over gløderne. Når skumfidusen er lysebrun rundt i kanten og flydende indeni, er skumfidusen færdig.
Tag en mariehøne -kiks, fordel et halvt stykke chokolade, og kom den ristede skumfidus ovenpå.
Til sidst skal du lægge den anden halvdel af den kolde pålægschokolade ovenpå, lukke skumfidusen inden som en sandwich, med din mariekiks!
Hjemmelavede skumfiduser kan faktisk være det perfekte weekendprojekt med børnene i efteråret.
Disse skumfiduser er bløde, saftige og lækre.
I forhold til de købte varianter er smagen vidunderlig og luksuriøs, og de har nøjagtig de samme (eller bedre) egenskaber med hensyn til smeltning af varm kakao eller ristning på et bål.
Prøv disse to super lækre varianter med vanilje og mynte inspireret af de røde og hvide slikkepinde-stokke.
Kom husblasene en efter en i en skål med vand og lad dem trække.
Skær vaniljestængerne, skrab kornene ud og bland med sukker. Kom sukker, vand og vanilje i en gryde og kog til 118 grader.
Fjern gryden fra ilden. Vrid husblas i vand, og tilsæt derefter husblas til de varme sukkerterninger. Rør godt rundt, lad det derefter afkøle i ca. 10 minutter.
Hæld sukkerterningerne i en skål og pisk sukkerterningerne med en røremaskine eller elpisker. Det skal piskes i lang tid, indtil det er helt fortykket, hærdet og hærdet, hvilket tager 10-15 minutter.
Efter behov tilsættes smag og farve et par minutter, før der piskes fuldstændigt.
Sigt flormelis på et stykke bagepapir til et tæt lag. Fordel skumfidusterningerne på bagepapir. Dette er en klistret stads, brug et par skeer til dette. Drys med flormelis, glat det lidt ud, lad det ikke flade. Læg låget på, og lad ikke marshmallow-terningerne flade.
Lad skumfidusmassen køle af i et par timer eller til dagen efter. Klip skumfiduserne ud med en saks og vend dem alle i en smule flormelis.
Cookie | Varighed | Beskrivelse |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
[…] Skumfiduser over bål – Sådan gør du […]
[…] Skumfiduser over bål – Sådan gør du […]
[…] Skumfiduser over bål – Sådan gør du […]
[…] Skumfiduser over bål – Sådan gør du […]