Sådan holder du varmen i soveposen

Sådan holder du varmen i soveposen

oktober 19, 2021 7 Af Mads S

Hold varmen i soveposen - 10 gode råd

Der er intet være end at fryse i sin sovepose, når man er på camping.

Der kan være flere grunde til at man fryser i sin sovepose. Vi mennesker er alle forskellige og kender vores krop hver i sær. Nogle har højt stofskifte og andre lav eller der i mellem. Er man vant til at opholde sig i naturen eller sover man kun ude om sommeren? Der findes ikke en endegyldig løsning på at slippe for at fryse i sin sovepose, men artiklen her giver dig en praj om hvor man kan sætte ind. Er man til kun til camping om sommeren, kan de fleste soveposer, sagtens gå an, men har man let til at fryse, så er de 10år gamle forvaskede soveposer fra Harald Nyborg, Thansen eller Bilka også udtjent deres værnepligt. Udelivet er blevet mere og mere populært, at man nu bør investere i en mere holdbar løsning. Det er træls at fryse om natten eller børnene vågner og man må køre hjem fordi de fryser, så man kunne spare 100kr på en sovepose. Faktisk koster en god sovepose ikke alverden, hvis man tænker over komforten. 

Siden her indeholder reklame links

Se soveposer til børn her: 

<- Bedste sovepose til børn ->

Køb en god sovepose til at starte med

Der findes mange gode typer af soveposer og det kan godt betale sig at finde den, som passer bedst til det behov man har. 

Den store soveposeguide 2022

Indholdsfortegnelse

fryser i min sovepose

10 gode tips til at holde varmen i soveposen

Her finder du 10 gode råd til at undgå at fryse i soveposen

Måske du har oplevet at fryse på en telttur eller på camping, eller du bare gerne vil undgå at fryse når du sover ude? i Givenfald så er der hjælp at hente her, da vi har fundet de 10 bedste tips til at undgå at fryse i soveposen, når du er på camping eller tur i det fri. 

1. Fysisk aktivitet inden sengetid

Fysisk aktivitet sætter gang i blodomløbet, så soveposen hurtigere bliver varmet op. Start ud med at lav nogle englehop og 1 sæt armbøjninger.

2. Hold dine fødder varme

Det kan være svært at holde sine fødder varme også når de kommer ned i soveposen. Her kan man med fordel iføre sine fødder et par gode uldsokker og det skal være uld. Merinould er super lækker og dejligt at have på. Så døjer du med kolde tær, så er uldsokker et must.

3. Spis dig varm

Ja det lyder måske skørt at nappe sig et måltid lige inden sengetid, men faktum er at hvis du spiser noget fedt og protein holdigt inden sengetid, så begynder kroppen nemlig at arbejde. Vi kender også alle den fornemmelse at vi godt kan blive trætte efter et måltid. Så spis en protein bar eller bare en god motion gryderet inden sengetid, så sover man også bedre.  

4. Husk at drikke væske

Det er vigtigt at drikke væske og holde sig dehydreret når man sover ude og generelt for ar holde sig varm. Drik dog ikke for meget, da det kan betyde en ekstra tur ud af soveposen om natten. 

5. Hold hovedet højt

Det kan være fristende at stikke hovedet ned i soveposen, men det bider dig i røven i sidste ende! Ja hvordan det? Jo din ånde skaber kondens og derved ophober der sig fugt i din sovepose, men igen afkøler dig. Vand/fugt afkøler kroppen 26 gange hurtigere end luft. Så husk at holde knolden ud af soveposen. 

6. Byt til nyt

Hop ned i et rent sæt tøj, inden du hopper i soveposen. Det tøj som du har vandret i eller vare aktiv i er fyldt med fugt og sved. Så sker der nemlig igen en kondens udvikling og der bliver svært at holde varmen. 

7. Bingo ryst posen!

Ja lidt som tante Olga altid sagde ” ryst posen”. Lidt som samme måde man ryster sin dyne der hjemme, bør man også ryste sin sovepose, da din isolering bliver mere fordelt, efter at havde klemt sammen en hel dag nede i tasken eller posen til din sovepose! Så ryst den godt inden brug, så får du også varmen og banker støv partikler ud af den. 

8. Er der koldt på toppen, så er huen iorden! 

Nu hvor kroppens øverste del ikke må befinde sig nede i posen, så find en lækker sovepose til dit hoved og gerne en varm en, som kan holde dit hoved tørt og tempereret imens du sover. En hue er god til at holde toppen varm mens du sover. 

9. Varmt vand i soveposen

En ældre men stadig effektiv metode til at holde sig varm i posen, er en god gammeldags varme dunk! Og ikke de der kemiske nogle man kan købe i T-hansen, som går under navnet lommevarmer, men en rigtig varmedunk med vand i. De kemiske aktiveres af ilt, hvilket svinger nede i posen og du kan være uheldig at brænde dig. Bruger du en gammeldags varmedunk sikre du dig en varm nat uden brandsår!

10. En godt liggeunderlag er optimalt!

Nok med alle de gode tips, men kulde kommer ofte nede fra, så der skal være et isolerende lag mellem dig og jorden . Hvis du ikke isolere dig fra den kolde jord kan de ovenstående tips være lidt ligegyldige. Det vil nok kunne gå en varm sommernat, hvilke der ikke er mange af, så skaf dig et godt liggeunderlag. 

Se alle de gode liggeunderlag her