Sovepose til børn – stor guide 2024!

Sovepose til børn – stor guide 2024!

april 10, 2021 2 Af Mads S

Køb den rigtige sovepose til dit barn

Her finder du en kort guide, som hjælper dig med at finde en god sovepose til børn. Grundet corona er camping i Danmark vokset voldsomt og priserne på sommerhuse, campingvogne eksploderet. Mange må se i øjenene at årets sommerferie, bliver i et telt. Her er det vigtigt man finder et godt telt, men ikke mindst også en god sovepose til sit barn. Længere nede i artiklen finder du et udvalg af de BEDSTE soveposer til børn.

Indholdsfortegnelse

Smid et like og modtag de bedste TIPS og tilbud

Sådan vælger du den rigtige sovepose til dine børn

Hvordan sikrer jeg at mine børn ikke fryser når de skal sove i telt eller campingvogn? Det kan være en af de bekymringer, man har som forældre når man gerne vil have sine børn med på telt ferie. 

Du kommer heller ikke til at sove godt, hvis du konstant bekymrer dig om børnene fryser eller bliver kolde. 

Hvis du køber det rigtige udstyr kommer du langt og dine børn inklusiv dig, vil få en bedre nattesøvn. 

Denne side handler om, hvordan du bedst sikrer dig mod at dine børn fryser når de skal sove ude og dermed, hvordan du finder en god sovepose til børn. 

Er det første gang dit barn skal prøve at sove ude, så er det vigtigt, at det bliver en god oplevelse. Er det høj sommer og vi har en tropenat, så er dynen nok fin, men skal man være på den sikre side, så køb en sovepose til børn. Så er du sikker på de ikke fryser, hvis forarbejdet er gjort rigtigt. 

Sovepose til børn

Indeholder reklame

Hvilken sovepose skal jeg købe til mit barn?

En sovepose til børn er ikke bare en børnesovepose, men man skal vælge den, som passer til aktiviteten. Det er ikke lige meget, om man skal sove i campingvogn, telt eller i shelter. Ikke nok med man skal finde den rigtige klassifikation, så er det tøj barnet sover i også med til at gøre turen mere behageligt. Her kan merinoulds undertøj være vejen frem. Eller bare noget som er i rigtig uld! Måske man kan nøjes med en uld undertrøje eller bluse. 

Du kender dit barn bedst! Køb bedste sovepose til DIT barn

Alle soveposer har en grad Celsius-vurdering. Dette betyder for eksempelvis: Hvis du er i en sovepose, der er klassificeret til en temperatur på +5 grader Celsius, og du sover i +5 grader Celsius, når du camping, skal du være komfortabel. Imidlertid er der mange variabler at kæmpe med her, der ændrer hver enkelt persons varmekomfort. For eksempel: Alder, køn, stofskifte, højde, vindkøling, liggeunderlag (isoleret eller ikke-isoleret) & kropstemperatur, før du hopper ind…. bare for at nævne nogle få!

Et kort TIP er at tage højde for disse variabler (som er uden for soveposeproducenternes kontrol) er at vælge et barns sovepose, der passer til en temperatur på ca. 5 grader køligere, end de sover i.

Find sovepose til børn på tilbud

Vores prisrobot her fundet de bedste tilbud på sovepose til børn. Vi har gjort det nemt for dog at finde de bedste tilbud på soveposer til børn fra de bedste online shops. De mest anvendte er 3 sæson sovepose til børn, så man ikke behøves at bekymre sig om de ikke bliver kolde i løbet af natten. Disse soveposer til 3 sæson til børn kan anvendes til overnatning i det fri, shelter, telt eller campingvogn. Nogle af de mest populære og bedste mærke af soveposer til børn kommer fra Grand Canyon, Nordpol,  Easy Camp, Jack Wolfskin og Asivik. De fleste soveposer til børn er lavet med fiberindhold og yderlag af polyester. Det gode ved polyester er at det er nogenlunde vandafvisende, hvilket er godt når man har den med på turen. Det er dog klart at hvis man vil have de varmeste soveposer til sine børn, så skal man vælge med dun fyld frem for fiber.  

Her får du 5 gode tips når du skal købe sovepose til børn

Praktisk tip nr. 1:  Hellere for varmt end koldt

 

Det er lettere at gøre en sovepose køligere, end det er at gøre den varmere…. Dette kan gøre ved man simpelt bare lyner soveposen op! At vælge en sovepose, der passer til et lidt koldere klima, er lettere at styre og giver dig flere muligheder!

2. Kan jeg vaske soveposen, når mit barn har brugt den?

 Du skal stadig vaske din sovepose – bare gør det så lidt som muligt, og når du gør det, skal du sørge for at vaske din sovepose forsigtigt i hånden og sandsynligvis i et badekar!

 Brug et indvendigt lagen i soveposen hvis muligt. Disse indre plader har et par fremragende fordele. Disse kaldes osgå en lagenpose. 

Fordele ved at anvende lagenpose til dit barns sovepose:

  1. tilføjer endnu et lag varme – & –  
  2. De håndterer alt snavs, kropssved og solcreme, og disse er nemme at vaske efter hver & hver campingtur (De er også kompakte og kan ofte passe ind i soveposen når foldet væk)

3. Hvor komprimeret kan en soveposer pakkes ned, og kan mit barn bære det?

Dette er ikke et ligetil at svare på, men dette kommer an på barnets alder, styrke osv. Kort sagt, endnu en gang, dette har mange variabler, men vigtigst af alt skal det være let for dit barn at håndtere:

En sovepose til de kolde nætter fylder mere (har mere isolering / fyldning) end en sovepose til sommerdagene(har mindre isolering / påfyldning).

 De ydre og indre materialer eller stoffer:

Syntetiske fibre indre og ydre skaller / materialer (dvs. polyester / nylon), har nogle fordele og ulemper:

Ulemper: De kan være lidt støjende at sove i (syntetiske materialer kan gøre støj hver gang dit barn vender sig og syntetiske fibre kan få dig til at svede, hvilket får materialet til at holde fast ved dig

Fordele: De er lettere at bære, er mere kompakte, lettere at håndtere og kan være lidt mere problemfri at vaske.

Naturlige fibre, som dun, bomuld som  indvendig isolering har også fordele og ulemper.

Ulemper: Disse kan være større i størrelse og tungere at bære og opbevare. At være en naturlig fiber, der er lidt mere involveret, når du vasker og tager længere tid at tørre.

Fordele: Behageligt at sove i. De er meget stille, hvis dine børn ruller meget rundt når de sover.

4.Kan det betale sig at købe en god børnesovepose? Kan dit barn nøjes med en voksen sovepose?

Dette er et almindeligt spørgsmål og en fair på det! Hvis man passer godt på soveposen, holder soveposen til dit barn i årevis. At vælge en god sovepose, som de giver mange års brug, giver en ren økonomisk og miljømæssig mening. 

 

Praktisk tip: Du kan forvandle en voksen sovepose til et barns sovepose ved blot at folde og klemme den under…. det giver dem mulighed for at vokse ind i det i de kommende år!

5.Har mit barn brug for en hætte på soveposen?

Til sovepose med hætte:

Vidste du, at vi mister en enorm mængde af vores kropsvarme gennem vores hoved? Det er sandt, og derfor blev hætter designet til soveposer! Trækbåndet på en soveposehætte er designet til at kondensere hætten i en flot og tæt pasform omkring vores hoved (bare så alt hvad vi har, der springer ud af hætten, er vores øjne, næse og mund!). Det isolerer vores hoved, der har masser af blod (varme), der pumpes rundt om det og hjælper igen med at holde os varme.

 

Praktisk tip: Hætter udgør også en god pudeholder, når du camping, hvilket giver en bedre nattesøvn for dit barn (det bevæger sig aldrig) og også mor og far (ro i sindet ikke at skulle bekymre sig om dem!)

 

Til sovepose uden hætte:

På bagsiden hader mange mennesker (voksne og børn) følelsen og tanken om at sove inden for begrænsningen af en lynlås og lukket sovepose. Derfor åbner de fleste soveposer i dag ud i et tæppe (en anden god måde at regulere temperaturen efter vores smag). Hvis dette er dig eller dit barn, har det ikke meget at have en hætte på en sovepose. Åbning af en sovepose som et tæppe betyder, at nogen, der sover under den, vil have en hætte i ansigtet … ikke en ideel situation!